Funda

Peli 2012

Peli 2011

HUOM ! Zoomaa selainta suuremmaksi saadaksesi pelin koko oikeaksi (esim: ctrl & +)

Pelin lisäksi voit tutustua KIRJAAN

PELIVARIAATIOITA

Sen sijaan, että kortti siirretään pakan alimmaiseksi voidaan 1. kysyä uudestaan samasta kortista 2. siirretään pelatut kortit pottiin seuraavalle kierrokselle, jolloin voittaja saa koko potin.

Korttien pudotus: Sen sijaan, että voittaja pitää kortit 1. edellisen kierroksen kaikki kortit siirretään sivuun tai 2. voittaja saa pitää yhden voittamistaan korteista ja muut siirretään sivuun. Tämä lisää valintaelementin säilytettävän kortin osalta. Kysymyksessä on strateginen siirto erityisesti korttien lukumäärän ollessa pieni. Suositeltava variaatio!

Uudelleensekoitus: Kierroksen voittajalle tarjotaan mahdollisuus järjestää omat korttinsa uudelleen. Kyseessä on strateginen pelielementti — valmistaudutko hyökkäämään vai puolustaudutko?

Kaksi kolmesta: Sen sijaan, että voitto ratkaistaan yhden tunnusluvun osalta täytyy olla kaksi muita vahvempaa tunnuslukua. Jos kysyjä häviää toisella tunnusluvulla, vuoro siirtyy seuraavalle.

Joukkuepeli: Muodostetaan kolme joukkuetta, 1-2 pelaajaa kussakin, jolloin kokonaispelaajamäärä nousee kuuteen. Pelissä tehtävät ratkaisut tehdään yhteisesti. Johtaa todennäköisesti keskusteluun pelattavien yritysten ominaisuuksista joukkueen sisällä ja joukkueiden välillä.

Variaatioita (fyysisille pelikorteille):

Nimi Ohje
Vastakohtapeli Heikommat tunnusluvut voittavat. Vaaditaan keskittymistä myös yritysten heikkouksiin.
Keskiarvopeli (kolmelle pelaajalle) Keskimmäinen arvo voittaa. Vaaditaan näkemystä tunnuslukujen vaihteluvälistä.
Paljastetut kortit Kysyjälle kerrotaan pelattavat kortit. Erinomainen oppimistapa. Voidaan soveltaa vain yhdelle pelaajalle kerallaan.
Vuoronvaihto Voittajan kysyjävuoron jatkumisen sijaan vuoro vaihtuu. Vähentää sattuman/tuurin merkitystä pelissä.

Funda-tietoja löytyy myös Facebookista!

Funda-kirja 2011 linkki

Taloustietoa suomen kielellä on tarjolla vain vähän. Etenkin uudet tuotteet ja toimintamallit ovat vaillinaisesti käännettyjä aiheita. Ohessa muutama lähde, joista suomenkielistä materiaalia on löydettävissä

Lähde Kuvaus
Pörssisäätiö Pörssisäätiö omistaa Pörssitalon ja pyrkii omalla toiminnallaan edistämään erityisesti pääomamarkkinoiden toimintaa Suomessa. Sivustolla on erinomaista tietoa osake- ja muusta sijoittamisesta.
Theseus Theseus-palveluun on koottu ammattikorkeakoulujen opiskelijoiden opinnäytetöitä. Mukana myös taloutta koskevia usein suomenkielisiä hyviä selvityksiä aiheesta kuin aiheesta. Katsokaa esim. vapaaehtoisen eläkesäästämisen ja suoran rahastosijoittamisen vertailu selkeällä suomen kielellä täältä.
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun julkaisuja (AALTO BIZ) Kauppakorkeakoulun tutkijoiden työpapereita ja väitöskirjoja. Tämä materiaali on pääosin englanniksi.

Alla olevaan taulukkoon on kerätty suomen kielellä wikipediasta löytyvät määritelmät peleissä esiintyville ja joillekin muille taloudellisille tunnusluvuille sekä finanssiasioihin liittyville seikoille. Täydennämme Wikipediaa järjestelmällisesti puuttuvilta osin.

Tunnusluku Tunnusluku
Käyttökate P/E-luku
Liikevaihdon kasvuprosentti P/S-luku
Osinkosuhde %
Volatiliteetti %
Henkilöstö
Efektiivinen korko
Mainokset